Top 10 Întrebări pe care să le puneți atunci când alegeți un bijutier

Nu sunteți siguri cum să cumpărați un inel de logodnă sau un set de verighete? Începeți prin a găsi un bijutier în care să aveți încredere.

Cumpărarea de bijuterii fine nu se compară cu alte tipuri de cumpărături, nici măcar cu alte produse valoroase cum ar fi o mașină sau un obiect important. Pietrele prețioase și bijuteriile sofisticate au propriul lor limbaj. Acestea vorbesc despre calitate și stil și presupun o adevărată artă a vânzării. Este aproape imposibil pentru un ochi neinițiat să înțeleagă pe deplin calitatea unei anumite bijuterii.

În plus, majoritatea dintre noi cumpărăm bijuterii doar de câteva ori în viață, dar tocmai aceste ocazii sunt momentele cu cea mai mare încărcătură și semnificație emoțională. Pentru aceasta, găsirea unui bijutier în care să aveți încredere reprezintă un pas extrem de important în alegerea inelului de logodnă perfect. Nu vă doriți să lăsați la voia întâmplării o decizie atât de importantă. Puneți-vă aceste întrebări atunci când alegeți un bijutier.

1)  Vânzătorul de bijuterii vă înțelege?

Bijutierii respectabili ar trebui:
Să se concentreze pe mireasă. Totul se referă la ea: stilul ei, nevoile ei, dorințele ei.

Să vă asculte.Trebuie să vă dea de gândit atunci când vânzătorul încearcă să-și impună propriile interese sau când se concentrează pe un singur lucru, cum ar fi prețul.

Să vă arate game, stiluri, modele diferite, dar, în același timp, să vă ajute să vă restrângeți alegerile. Nu trebuie să aveți senzația că sunteți copleșiți de multitudinea de variante.

2) Vânzătorul de bijuterii are o reputație bună și este de încredere?

Uitați-vă la perioada de când vânzătorul de bijuterii activează în domeniu și investigați reputația magazinului. O afacere respectabilă are mai multe șanse de a avea referințe excelente și de a fi de găsit pentru întreținerea regulată a inelului – ca să nu mai vorbim de situația când, peste 10 ani, veți căuta acel cadou special de aniversare.

3) Vânzătorul de bijuterii oferă o gamă mai largă de servicii?

Un magazin respectabil va oferi o gamă de servicii pentru a vă ajuta să alegeți inelul perfect și pentru a vă îndeplini alte cerințe care pot apărea în timp. Iată câteva lucruri pe care să le căutați la magazinul de bijuterii:
O persoană specializată în pietre prețioase, care să vă îndrume în găsirea pietrei potrivite pentru stilul și bugetul dumneavoastră,

Un atelier propriu, care vă poate ajuta la repararea sau redimensionarea bijuteriilor.

Unele magazine pot, de asemenea, să proiecteze piese personalizate. Dacă vă interesează acest lucru, întrebați!

4) Magazinul oferă o gamă variată de bijuterii?

Vă doriți să fiți siguri că aveți o mulțime de stiluri pentru a alege, cu îndrumare și sfaturi din partea vânzătorului. Dar, din nou, nici un vânzător nu ar trebui să vă facă să aveți senzația că sunteți copleșiți de multitudinea de variante.

5) Vânzătorul de bijuterii este profesionist?

Când lucrați cu un vânzător cu reputație, toți angajații ar trebui să poată să vă răspundă la întrebări cu încredere și ușurință sau să vă îndrepte spre altcineva care poate. Nu ezitați să plecați dacă un vânzător refuză să răspundă la o întrebare – tot ceea ce întrebați este important.
Desigur, atunci când alegeți un bijutier pentru inelul de logodnă, veți dori, de asemenea, să puneți o mulțime de întrebări despre bijuterie în sine. Aceste întrebări se concentrează în cea mai mare parte asupra pietrei prețioase (cel mai probabil un diamant).

6) Cum abordează vânzătorul de bijuterii aspectele legate de certificare?

Nu luați de bun doar cuvântul bijutierului. Înainte de a cumpăra un diamant, ar trebui să vedeți certificatul acestuia, și anume dovada că diamantul a fost supus unei verificări imparțiale și profesionale. Solicitați un certificat pentru diamant de la un laborator independent pentru pietre prețioase, cum ar fi Institutul American de Gemologie – Gemological Institute of America (GIA), Institutul Internațional de Gemologie – Gemological International Institute (IGI). Certificarea dovedește că piatra este naturală și descrie tratamentele la care aceasta a fost supusă. De asemenea, documentează culoarea, caratele și calitatea diamantului.

7) Vânzătorul de bijuterii vă consiliază cum să vă uitați la diamante și vă arată de la început cei 4 “C” (după inițialele cuvintelor în limba engleză): greutatea în carate, culoarea, claritatea, tăietura?

Este foarte probabil să nu fiți obișnuiți cu cei 4C ai diamantelor, dar un bijutier bun ar trebui să vă consilieze și să vă ajute să descoperiți frumusețea adevărată a ceea ce sunteți pe punctul de a cumpăra. Când vizualizați pietrele, asigurați-vă că întrebați următoarele:
Puteți vizualiza tăietura diamantului la un microscop gemologic?

Este disponibilă o sursă de lumină cu spectru complet pentru clasificarea culorilor?

Este disponibil un set de diamante sau de pietre de clasificare a culorii pentru a compara culoarea diamantului ales de dumneavoastră?

8) Cum marchează vânzătorul de bijuterii integritatea metalului prețios din inelul de logodnă și verighete?

Veți vedea că majoritatea bijutierilor se concentrează – și pe bună dreptate – asupra calității diamantului inelului de logodnă. Dar și metalul contează. Solicitați o certificare pentru conținutul de metal prețios, cum ar fi 10K, 14K sau 18K pentru aur sau PLT pentru platină. Un magazin de bijuterii cu reputație nu va ezita să vă furnizeze un astfel de certificat.

9) Care sunt politicile magazinului cu privire la garanții și retururi?

Logica de bază a oricărei alte achiziții importante se aplică și bijuteriilor fine. Magazinul poate livra inelul pe care îl doriți până la momentul evenimentului? Nu în ultimul rând, asigurați-vă că înțelegeți politica de garanție și de returnare a produsului.

Și întrebarea finală

10) În general, puteți avea încredere în vânzătorii de bijuterii?

Merită să subliniem: înainte de a face achiziția trebuie să vă întrebați dacă aveți încredere în vânzătorul de bijuterii. Sentimentul de încredere poate veni din multe direcții: recomandarea unui prieten sau membru al familiei, reputația în piață, efectuarea propriilor cercetări și punerea tuturor întrebărilor corecte.

Înarmați cu acest set de întrebări și sfaturi sunteți gata să cumpărați un inel de logodnă sau o pereche de verighete cu puțin mai multă ușurință.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *