Cum să cumperi o rochie de mireasă – întrebările pe care TREBUIE  să le puneți!

Aici, la Nuntă fără cusur, știm că găsirea rochiei ar trebui să fie o experiență extraordinară, pe care o trăiești o dată în viață – dar fiindcă multe dintre viitoarele mirese nu știu cum să cumpere rochia de mireasă perfectă, am pregătit o listă de întrebări obligatoriu de pus! Nu plecați la cumpărături fără ea…

Spre ce stil de rochie ar trebui să mă orientez?

Un magazin cu reputație va putea să se uite la dumneavoastră și să vă ofere sfaturi cu privire la modelele de rochii care se potrivesc cel mai bine conformației dumneavoastră. Gândiți-vă atât la silueta, înălțimea și culoarea tenului dumneavoastră, cât și la tema nunții și locația aleasă. Gândiți-vă, de asemenea, la părțile corpului dumneavoastră pe care v-ar plăcea să le puneți în evidență, dar și la cele pe care ați dori mai degrabă să le acoperiți sau să le mascați. Cu cât oferiți asistentului din magazin mai multe informații, cu atât aveți șanse mai mari să găsiți rochia perfectă.

Magazinul dumneavoastră oferă și servicii de retuș?

Chiar și rochia perfectă poate avea nevoie să i se scurteze tivul sau să i se adauge bretele – așa că aflați din timp dacă magazinul pe care l-ați ales dispune de servicii de retuș. Dacă nu, întrebați prietenii și rudele dacă vă pot recomanda o croitoreasă bună prin apropiere. În sfârșit, nu lăsați modificările pentru ultimul moment – croitoresele profesioniste au întotdeauna comenzi cu mult timp în avans așa încât contactați-le cât mai curând posibil.

Ce este inclus în preț?

De obicei, prețul pe care îl vedeți de la bun început este pentru rochie așa cum este ea pe umeraș, așa că verificați dacă modificările sau înfrumusețările personalizate costă în plus. Magazinele pot rareori să ofere reduceri la rochii din cauză că producătorii stabilesc un preț recomandat de vânzare cu amănuntul, dar pot să ofere articole care să adauge valoare, cum ar fi un bolero sau o broșă.

De câte programări va fi nevoie?

E normal să vă așteptați la trei – prima va fi când mergeți inițial la magazin în căutarea ”alesei”, a doua va fi după ce ați plasat comanda și rochia a sosit la magazin, și a treia și ultima oară va fi înainte de ziua nunții, pentru a vă asigura că toate modificările sunt corecte.

Ce fac dacă slăbesc înainte de ziua cea mare?

Dacă sunteți la dietă, este mai bine să fiți sinceră în această privință încă de la prima programare, așa încât personalul magazinului să poată face ultimele retușuri cât mai aproape de data nunții.

Aveți pe stoc rochii deja probate?

Dacă bugetul nu este pe măsura rochiei la care visați, este perfect acceptabil să întrebați despre rochii care au fost deja probate, care au fost expuse sau care sunt din sezonul trecut. Țineți minte doar că ar putea necesita retușuri și curățare profesională, așa încât luați aceasta în calcul de la început.

Cât durează până va ajunge rochia în magazin?

Magazinele pentru mirese solicită minimum șase până la nouă luni pentru livrarea unei rochii. Având acest lucru în vedere, miresele ar trebui să înceapă să-și caute rochia cu aproximativ 12 luni înainte de nuntă.

Pot să fac fotografii cu rochiile pe care le probez?

De cele mai multe ori nu veți avea posibilitatea să faceți fotografii în magazin până ce nu v-ați ales o rochie și nu ați plătit pentru ea.

Apoi, atunci când este a dumneavoastră, puteți face fotografii care să vă ajute să alegeți florile și accesoriile adecvate. Magazinul nu încearcă să vă pună bețe în toate – interdicția de a fotografia este impusă strict pentru a împiedica copierea modelelor.

Ce tip de lenjerie intimă ar trebui să port?

Optați pentru o lenjerie simplă. Purtați piese de lenjerie albă sau de culoarea pielii, incluzând chiloți franțuzești sau tanga și un sutien fără bretele.

Cum aș putea să-mi plătesc rochia de mireasă?

Majoritatea magazinelor solicită un avans de 50% și restul de 50% când sosește rochia de la producător. În unele magazine este disponibilă și modalitatea de plată în rate.

Ce trebuie să aduc la probe?

Ideal ar fi să aduceți atât desuurile pe care le veți purta pe sub rochie (consultanții magazinului pot să vă ofere consiliere cu privire la ce se potrivește cel mai bine), cât și pantofii și alte accesorii de nuntă.

Lenjeria intimă poate fi cusută pe rochie sau va trebui să o achiziționez separat?

Această posibilitate este deosebit de utilă dacă rochia dumneavoastră este fără bretele. Coaserea sutienului pe interior sau adăugarea unui corset va face ca acesta să fie mai sigur și astfel nu va mai trebui să vă preocupați să-l tot ridicați pe parcursul petrecerii!

Ce accesorii s-ar potrivi rochiei?

Fie că vreți să o încadrați în stilul clasic cu câteva perle, sau că vreți să-i adaugați o centură care să iasă în evidență, un sfat profesionist vă va ajuta să vă îndreptați în direcția cea bună.

Rochia va fi călcată când o ridic/la livrare?

Dacă este necesar să călcați rochia dumneavoastră înșivă, asigurați-vă că ați primit instrucțiunile exacte de la croitor, deoarece majoritatea rochiilor nu sunt compatibile cu fierul de călcat!

Puteți să-mi arătați cum să îmbrac rochia? Pot să filmez procesul?

Nu uitați, în ziua nunții cei apropiați dumneavoastră vor avea misiunea de a vă strânge corsetul, iar aceasta poate deveni un proces complicat, mai ales atunci când sunt implicate emoțiile. Așa că de ce să nu le faceți misiunea cât mai ușoară pregătind totul din timp.

Care este cea mai bună modalitate de a păstra și transporta rochia?

Rochiile de mireasă sunt în mod obișnuit destul de mari și dificil de manevrat. Indiferent de la cine vă veți cumpăra rochia, va ști cum este cel mai bine să o transportați și unde să o păstrați, așa că nu uitați să întrebați!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *