Avem răspunsurile la toate întrebările voastre despre verighete

Alegerea unor verighete pe care să le iubiți și cu care să puteți trăi toată viața este simplă dacă urmăriți aceste 10 sfaturi.

Anumite reguli fundamentale de cumpărare se aplică oricărei bijuterii, dar atunci când este vorba de verighetele voastre – acea pereche de verighete pe care le veți purta la nenumăratele aniversări care vor veni – se aplică un alt set de ponturi de cumpărare.

Iată cele 10 reguli pentru găsirea modelului și a prețului cel mai potrivit și pentru îngrijirea prețioaselor voastre verighete.

Restrângeți cercul de căutare

Deoarece aceasta este una – dacă nu singura – dintre bijuteriile pe care le veți cumpăra și purta împreună, luați câteva decizii preliminare (răsfoiți reviste și vizitați magazine de bijuterii ca să vă inspirați). Ce culoare de metal vă interesează – galben sau alb? Poate toate bijuteriile pe care le deții sunt din aur, dar el își dorește ceva din metal alb, care să se asorteze cu ceasul. Ajungeți la un compromis: căutați verighete care au atât metal galben, cât și alb. Vă interesează ceva simplu sau ceva care să atragă privirea?

Ce ziceți de o verighetă cu diamante sau pietre prețioase colorate?

Fixați-vă un buget

Un set de verighete simple din aur costă între 125$ și 200$ fiecare; verighetele simple din platină sunt între 400$ și 600$ fiecare. Verighetele cu diamant costă în medie 700$, conform statisticilor internaționale despre diamante. Gravarea pe interiorul verighetei poate costa între 1$ și 8$ de caracter (literă sau cifră), în funcție de font și de alegerea de a le grava manual sau cu ajutorul unei mașini speciale.

Începeți să căutați din timp

Începeți să vă căutați verighetele cu cel puțin două luni înainte de data nunții. Astfel veți avea timp să răsfoiți și să revedeți acele inele care v-au atras atenția. (Răsfoitul este o parte importantă a procesului. Nu treceți peste acest pas ca să cumpărați primul lucru pe care îl vedeți.) Alocați și mai mult timp dacă aveți în vedere piese personalizate. Nu uitați că gravarea poate să dureze aproape o lună.

Gândiți practic

Aveți tot timpul în vedere stilul vostru de viață. Ce rost mai are să cumperi ceva frumos dacă te va incomoda sau va trebui să o scoți mereu (crescând astfel șansele de a o pierde)?

Nu uita: Vei purta această verighetă în fiecare zi.

Ideea e să alegi ceva care să se integreze perfect în viața ta. De exemplu, celor cărora le place – sau au o carieră în – sport sau muzică ar trebui să evite verighetele late, voluminoase și să opteze pentru un inel mai subțire, cu margini rotunjite (inspirat numite cu ”potrivire confortabilă”). Cei care lucrează mult cu mâinile probabil doresc să evite bătaia de cap dată de un inel de logodnă sau o verighetă cu diamant și vor opta pentru ceva mai simplu, care să nu prindă murdărie. Dacă sunteți alergic la anumite aliaje metalice, investiți în platină. Puritatea sa o face hipoalergenică pentru majoritatea oamenilor.

Faceți testul de 20 de ani

Nu trebuie să vă fie teamă să fiți diferiți, dar asigurați-vă că stilul pe care îl alegeți e unul pe care veți mai dori să-l purtați și peste 20 de ani (fără a mai aminti de toate locurile de muncă, ședințele cu părinții și obligațiile sociale la care veți participa în tot acest timp).

Alegeți inteligent mărimea

Cei mai mulți dintre noi își scot rar verighetele; le poartă pe parcursul verilor, iernilor, orelor de sport, sarcinilor – în toate acele momente în care degetele vi se umflă sau se contractă din cauza căldurii, frigului, retenției de lichide și a creșterii în greutate. Pentru a găsi mărimea care se va comporta cel mai bine pe parcursul tuturor acestor modificări, faceți măsurătoarea finală când sunteți relaxat și temperatura corpului este normală. Nu hotărâți în niciun caz dimensiunea finală a inelului dimineața (rețineți sare din seara precedentă), imediat după ce ați făcut efort fizic (vi se umflă degetele) sau atunci când vă este extrem de cald sau frig.

Verificați calitatea

Acest principiu se aplică tuturor inelelor, dar este important să amintim aici. Asigurați-vă că verighetele voastre au două marcaje pe interior: marca fabricantului (dovedește faptul că își susțin produsele) și marca de calitate (24K sau PLAT, de exemplu – dovedește că sunt ceea ce vi s-a spus că sunt). Dacă inelul este alcătuit din două sau mai multe metale, asigurați-vă că există marca de calitate pentru fiecare dintre ele.

Păstrați-le curate

Curățarea verighetei este extrem de simplă. În cazul unei piese fără pietre, pur și simplu lustruiți-o cu o bucată de material care nu lasă scame (pielea de căprioară este bună). Grăsimea poate fi îndepărtată înmuind verigheta în alcool; petele pot fi îndepărtate cu o soluție din săpun, apă și câteva picături de amoniac (pur și simple periați inelul cu o periuță de dinți moale și apoi clătiți – asigurați-vă că scurgerea este închisă! – și uscați cu un material moale). Dacă verigheta dumneavoastră are pietre, înmuiați-o și spălați-o în apă cu spumă, apoi periați-o cu o periuță moale de dinți sau de sprâncene, clătiți și tamponați cu un materiale moale, care nu lasă scame.

Protejați-vă investiția

Metalele sunt vulnerabile. Viața de zi cu zi nu vă va scuti verighetele de vătămări, dar evitați să le purtați atunci când efectuați o muncă grea sau când practicați un sport (activități care vă pot cresta sau zgâria inelele), sau atunci când lucrați cu clor concentrat, ca cel care se găsește în înălbitori, substanțe de curățare și dezinfectanți pentru piscine (care vă pot coroda sau decolora verigheta). Crestăturile și zgârieturile sunt mai evidente pe finisările mate și afectează mai ușor platina, care este mai moale la suprafață decât aurul alb sau galben, dar mai durabilă în ansamblu. Din fericire, este simplu ca bijutierul dumneavoastră să aplice din nou finisajul sau placarea pentru a reda inelului dumneavoastră gloria de altădată.

Siguranța pe primul loc

Veți fi surprinși să vedeți ce ușor se poate pierde un inel. Să sperăm că ați ales ceva care trebuie scos rar. Când trebuie neapărat s-o scoateți, puneți-o într-un loc ales special, astfel încât să știți întotdeauna unde ați așezat-o (buzunarele nu se pun la socoteală) – și niciodată în apropierea unei chiuvete. Dacă nu cade singură în canalizare, o să dea pisica o “mână” de ajutor. Care e cel mai periculos moment în care să vă scoateți verigheta? Când nu sunteți acasă. Acesta e momentul în care există o foarte mare posibilitate ca inelele să se piardă sau să fie uitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *